melnvēdera ķērpjlācītis

Setina irrorella (Linnaeus, 1758)

Setina irrorella (Linnaeus, 1758) attēls
  • melnvēdera ķērpjlācītis attēls
  • melnvēdera ķērpjlācītis attēls

latviski: melnvēdera ķērpjlācītis

angliski: dew moth

vāciski: Steinflechtenbär

zviedriski: större borstspinnare

igauniski: kivisamblikane

lietuviski: geltonsparne kerpytė (juodaspilvė kerpytė)

krieviski: желтая молевидная лишайница

Priekšspārns:

Priekšspārna garusm 12-17 mm.

Bioloģija:

Lido VI-VIIIs.. Sastopams sausos skujkoku mežos, kāpās, ceļmalās, sausās nogāzēs. Kāpurs dzīvo uz ķērpjiem no VIIIv. un pēc ziemošanas līdz VI. Iekūņojas tievā kokonā zem akmeņiem.

Izplatība:

Eirāzija. Zviedrija, Somija, Igaunija, Lietuva. Latvijā sastopams visā teritorijā, visai bieži.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Parastichtis ypsillon (Denis & Schiffermüller, 1775)

  • ābeļu ziedsprīžmetis attēls

    ābeļu ziedsprīžmetis Eupithecia insigniata (Hübner, 1790)

  •  attēls

    Xestia ditrapezium (Denis & Schiffermüller, 1775)