Kūlveina ķērpjlācītis

Setina roscida (Denis & Schiffermüller, 1775)

Setina roscida (Denis & Schiffermüller, 1775) attēls

latviski: Kūlveina ķērpjlācītis

angliski:

vāciski: Felsenflechtenbär

zviedru: mindre borstspinnare

igauņu: samblikane

lietuviešu: taškuotoji kerpytė

krievu: красно-желтая молевидная лишайница

Priekšspārns:

Priekšspārna garums 13-16 mm.

Bioloģija:

Lido VI-VII. Sastopams sausos priežu mežos. Kāpurs dzīvo uz ķērpjiem no VIII un pēc ziemošanas līdz V. Iekūņojas bālganā kokonā starp ķērpjiem.

Izplatība:

Eirāzija. Lietuva. Latvijā sastopams ļoti reti. XX gadsimtā nav konstatēts.

Apskati citas sugas: