Cepurīte:
6-20 cm plata, sākumā pusapaļa, vēlāk polsterveidīga, gaiši pelēka līdz brūnpelēka, bieza, sausa, saplaisājusi. Mīkstums gaiši dzeltens, griezumā stipri zilē, blīvs, ar nepatīkamu smaku un rūgtu garšu.
Stobriņi:
citrondzelteni līdz zaļgani, iespiedumu vietās zilē, no cepurītes mīkstuma viegli atdalāmi, gar kātiņu nolaideni, ar mazām, stūrainām, dzeltenām atverēm.
Kātiņš:
5-14 cm garš, 4-7 cm resns, sākumā bumbuļveida, vēlāk olveida, apakšdaļā ar nelielu sakņveida pagarinājumu, citrondzeltens, ar smalku, brūnu izcilnētu zīmējumu, mīkstums ķieģeļsarkans, griezumā stipri zilē.
Sporas:
gludas, vārpstveida-elipsoīdas, dzeltenas, masā tumši olīvbrūnas, 11-15 x 5-7 μm.
Trofiskā grupa :
Mikorizas sēne (galvenokārt ar liepu vai dižskābardi).
Biotopi:
Lapu koku mežos, parkos.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in deciduous forests, parks, very rare in Latvia, edible.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Ziemeļāfrika, Latvijā ļoti reti.
Обобщение:
Микоризообразователь, в лиственных лесах, в парках, в Латвии очень редко, съедобен.
Īpašas norādes :
Neēdama rūgtās garšas un nepatīkamās smakas dēļ.