Cepurīte:
7-15 cm plata, pusapaļa, gaiši brūna līdz oranžbrūna, gluda, sausa, matēta, Mīkstums stingrs, balts, ar patīkamu smaržu un riekstu garšu.
Stobriņi:
gaiši dzelteni līdz olīvbrūni, ar smalkām, apaļām atverēm.
Kātiņš:
6-15 cm garš, 2-6 cm resns, mucveida vai vālesveida, gaiši brūns, ar baltu līdz brūnu tīklojumu.
Sporas:
gludas, vārpstveida, zaļgandzeltenas, masā olīvbrūnas, 13-17 x 4-5 μm.
Trofiskā grupa :
Ozolu mikorizas sēne.
Biotopi:
Lapu koku un jauktos mežos.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in deciduous and mixed forests, common in Latvia, edible.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Āzija, Amerika, Ziemeļāfrika, Austrālija, Latvijā bieži, VI-X.
Обобщение:
Микоризообразователь, в лиственных и смешаных лесах, в Латвии часто, съедобен.
Līdzīgās sugas:
pārējās Boletus - baravikas, kuras veido mikorizu ar citiem kokiem, Tylopilus felleus - parastā žultsbeka, kurai ir sārti stobriņi un rūgta garša.
Īpašas norādes :
Ēdama, ļoti garšīga, cepama bez iepriekšējas novārīšanas, piemērota žāvēšanai, marinēšanai.