Cepurīte:
10-25 cm plata, pusapaļa, vēlāk izliekti polsterveida, gaiši brūna, reizēm gandrīz balta, gluda, nedaudz slidena. Mīkstums biezs, balts, blīvs, ar patīkamu smaržu un riekstu garšu.
Stobriņi:
sākumā balti, vēlāk gaiši dzelteni līdz olīvbrūni, ar smalkām, baltām, apaļām atverēm, stobriņu slānis plānāks par cepurītes mīkstumu.
Kātiņš:
3-12 cm garš, 2-6 cm resns, mucveida vai vālesveida, augšdaļā ar baltu tīklojumu.
Sporas:
gludas, vārpstveida, zaļgandzeltenas, masā olīvbrūnas, 12-17 x 4-5 μm.
Trofiskā grupa :
Bērzu mikorizas sēne.
Biotopi:
Lapu koku un jauktos mežos.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in deciduous and mixed forests, very common in Latvia, edible.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Āzija, Amerika, Ziemeļāfrika, Austrālija, Latvijā ļoti bieži, VI-X.
Обобщение:
Микоризообразователь, в лиственных и смешаных лесах, в Латвии очень часто, съедобен.
Līdzīgās sugas:
pārējās Boletus - baravikas, kuras veido mikorizu ar citiem kokiem, Tylopilus felleus - parastā žultsbeka, kurai ir sārti stobriņi un rūgta garša.
Īpašas norādes :
Ēdama, ļoti garšīga, cepama bez iepriekšējas novārīšanas, piemērota žāvēšanai, marinēšanai.