aknsūnu ķērpjlācītis

Thumatha senex (Hübner, 1808)

Thumatha senex (Hübner, 1808) attēls

latviski: aknsūnu ķērpjlācītis

angliski: round-winged muslin

vāciski: Rundflügel-Flechtenbärchen

zviedriski: grågul hinnvinge

igauniski: kääbussamblikane

lietuviski: trumpasparnė kerpytė

krieviski: медведица-печеночница

Priekšspārns:

Priekšspārna garums 8-9,5 mm.

Bioloģija:

Lido VIv.-VIIIv.. Sastopams purvos, sausos un purvainos skujkoku mežos. Kāpurs dzīvo uz sūnām (Jungermannia) un ķērpjiem no VIII un pēc ziemošanas līdz VI. Iekūņojas brūnā kokonā.

Izplatība:

Eiropa. Zviedrija, Somija, Igaunija, Lietuva. Latvijā sastopams visā teritorijā, visai bieži, vietām bieži.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Epirhoe alternata (Müller, 1764)

  •  attēls

    Noctua janthina (Denis & Schiffermüller, 1775)

  • Kūlveina ķērpjlācītis attēls

    Kūlveina ķērpjlācītis Setina roscida (Denis & Schiffermüller, 1775)