blakteņu mazsprīžmetis

Idaea humiliata (Hufnagel, 1767)

Idaea humiliata (Hufnagel, 1767) attēls

latviski: blakteņu mazsprīžmetis

angliski:

vāciski:

zviedru:

igauņu: pruunserv-kuluvaksik

lietuviešu: rudakraštis sprindžiukas

krievu: скромная малая пяденица

Priekšspārns:

Priekšspārna garums 9-11 mm. Mātītēm salīdzinājumā ar tēviņiem spārni ir šaurāki.

Bioloģija:

Lido no jūnija vidus līdz augusta sākumam. Sastopams sausās mežmalās, norās, nogāzēs, ceļmalās. Kāpurs no VIII un pēc ziemošanas līdz V dzīvo uz dažādiem lakstaugiem, ieskaitot graudzāles.

Izplatība:

Eiropā un Ziemeļāfrikā sastopama suga. Latvijā ļoti nevienmērīgi: no vietām reti līdz visai bieži.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Clostera curtula (Linnaeus, 1758)

  •  attēls

    Macrothylacia rubi (Linnaeus, 1758)

  •  attēls

    Parnassius mnemosyne (Linnaeus, 1758)