acainais sfings

Smerinthus ocellata (Linnaeus, 1758)

Smerinthus ocellata (Linnaeus, 1758) attēls

latviski: acainais sfings

angliski: eyed hawk-moth

vāciski: Abendpfauenauge

zviedru: videsvärmare

igauņu: silmiksuru

lietuviešu: akiuotasis sfinksas

krievu: глазчатый бражник

Priekšspārns:

Plētums 6-8 cm.

Bioloģija:

Lido Vv.-VII. Kāpuri uz apšu un vītolu lapām, dažreiz arī uz ābelēm un alkšņiem.

Izplatība:

Eirāzija. Baltijas reģionā visās valstīs. Latvijā piemērotos, mežainos apvidos (arī parkos) bieži.

Apskati citas sugas:

  • zelteņu sprīžmetis attēls

    zelteņu sprīžmetis Anticollix sparsata (Treitschke, 1828)

  •  attēls

    Phragmatiphila nexa (Hübner, 1808)

  •  attēls

    Syngrapha microgamma (Hübner, 1823)