pelēkais melleņu mazsprīžmetis

Scopula ternata (Schrank, 1802) (S. fumata Stph.)

Scopula ternata (Schrank, 1802) attēls
  • pelēkais melleņu mazsprīžmetis attēls
  • pelēkais melleņu mazsprīžmetis attēls

latviski: pelēkais melleņu mazsprīžmetis

angliski:

vāciski:

zviedriski:

igauniski: mustika-lehevaksik

lietuviski: rudbaltis sprindžiukas

krieviski: дымчатая малая пяденица

Priekšspārns:

Priekšspārna garums 12-15 mm; mātītes mazākas, priekšspārniem izteiktas šķērslīnijas.

Bioloģija:

Lido jūnijā un jūlijā. Sastopams mellenājos, purvos, jauktos un lapkoku mežos. Kāpurs no VIII un pēc ziemošanas līdz VI dzīvo uz melleņu mētras, viršiem, kā arī dažādiem lakstaugiem.

Izplatība:

Eirāzijā sastopama suga. Latvijā visā teritorijā, visai bieži vai bieži.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Cucullia lucifuga (Denis & Schiffermüller, 1775)

  • tumšais pelēksprīžmetis attēls

    tumšais pelēksprīžmetis Charissa obscurata (Denis & Schiffermüller, 1775)

  •  attēls

    Arctornis l-nigrum (Müller, 1764)