madaru mazsprīžmetis

Scopula floslactata (Haworth, 1809) (S. lactata Hw., S. remutaria Hb.)

Scopula floslactata (Haworth, 1809) attēls

latviski: madaru mazsprīžmetis

angliski:

vāciski:

zviedru:

igauņu: puhma-lehevaksik

lietuviešu: rudgelsvis sprindžiukas

krievu: подмаренниковая малая пяденица

Priekšspārns:

Priekšspārna garums 13-15 mm.

Bioloģija:

Lido no maija vidus līdz jūlijam. Sastopams mežmalās, mellenājos, purvos, parkos. Kāpurs no VIII un pēc ziemošanas līdz V dzīvo uz melleņu mētras, alkšņiem, sausseržiem, arī dažādiem lakstaugiem.

Izplatība:

Eiropā sastopama suga. Latvijā visā teritorijā, visai bieži. Lokāli var būt bieža suga.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Eupithecia extraversaria Herrich-Schäffer, 1852

  •  attēls

    Lacanobia suasa (Denis & Schiffermüller, 1775)

  • brūnais bērzu sprīžmetis attēls

    brūnais bērzu sprīžmetis Plagodis pulveraria (Linnaeus, 1758)