vīķu zilenītis

Polyommatus amandus (Schneider, 1792)

Polyommatus amandus (Schneider, 1792) attēls

latviski: vīķu zilenītis

angliski: Amanda's blue

vāciski: Vogelwicken-Bläuling

zviedru: silverblåvinge

igauņu: harilik taevastiib

lietuviešu: didysis melsvys

krievu: приятная голубянка

  • polyommatus-amandus-schneider-1792
  • polyommatus-amandus-schneider-1792-B
  • polyommatus-amandus-schneider-1792-C

Bioloģija:

Lido VI-VIIIs.. Sastopams sausās mežmalās, norās, pļavās, ceļmalās. Kāpurs dzīvo uz vīķiem (Vicia) no VIII un pēc ziemošanas līdz VI.

Izplatība:

Eirāzija. Zviedrija, Somija, Igaunija, Lietuva. Latvijā sastopams visā teritorijā, bieži.

Apskati citas sugas: