sārtbrūnais lācītis

Phragmatobia fuliginosa (Linnaeus, 1758)

Phragmatobia fuliginosa (Linnaeus, 1758) attēls
  • sārtbrūnais lācītis attēls
  • sārtbrūnais lācītis attēls

latviski: sārtbrūnais lācītis

angliski: ruby tiger moth

vāciski: Zimtbär

zviedru: rostvinge

igauņu: kevadkaruslane

lietuviešu: rudoji meškutė

krievu: бурая медведица

Bioloģija:

Lido I paaudze Vv.-VI, II paaudze VII-VIII. Sastopams mežmalās, norās, pļavās, ceļmalās, laukos, purvos. Kāpurs dzīvo uz dažādiem lakstaugiem no IX un pēc ziemošanas līdz IV (I paaudze) un VI-VII (II paaudze). Iekūņojas irdenā, brūnganā kokonā.

Izplatība:

Eirāzija. Zviedrija, Somija, Igaunija, Lietuva. Latvijā sastopams visā teritorijā, visai bieži.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Noctua interposita (Hübner, 1789)

  •  attēls

    Lacanobia splendens (Hübner, 1808)

  •  attēls

    Mniotype adusta (Esper, 1790)