brūnganais mazsprīžmetis

Idaea seriata (Schrank, 1802) (I. virgularia Hb.)

Idaea seriata (Schrank, 1802) attēls

latviski: brūnganais mazsprīžmetis

angliski:

vāciski:

zviedru:

igauņu: seina-kuluvaksik

lietuviešu: taškuoutasis sprindžiukas

krievu: крапчатая малая пяденица

Priekšspārns:

Priekšspārna garums 9-10 mm.

Bioloģija:

Pirmā paaudze lido no jūnija līdz jūlija vidum, otrā - augustā un septembrī. Sastopams mežmalās, dārzos un parkos. Kāpurs (pirmā paaudze no IX un pēc ziemošanas līdz V, bet otrā - VII-VIII) dzīvo uz sausām lakstaugu lapām, sūnām un ķērpjiem.

Izplatība:

Eirāzijā un Ziemeļāfrikā sastopama suga. Latvijā visā teritorijā, visai bieži.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Acronicta cuspis (Hübner, 1813)

  •  attēls

    Carterocephalus palaemon (Pallas, 1771)

  •  attēls

    Apamea crenata (Hufnagel, 1766)