krustaiņu lācītis

Tyria jacobaeae (Linnaeus, 1758)

Tyria jacobaeae (Linnaeus, 1758) attēls

latviski: krustaiņu lācītis

angliski: cinnabar moth

vāciski: Jakobskrautbär

zviedru: karminspinnare

igauņu: verikaruslane

lietuviešu: raudonsparnė meškutė

krievu: крестовниковая медведица

Bioloģija:

Lido Vb.-VIIs.. Sastopams sausās, saulainās mežmalās, norās, nogāzēs. Kāpurs dzīvo uz Jēkaba krustaines (Senecio jacobaea) VII-IX. Iekūņojas irdenā kokonā uz augsnes vai augsnē. Ziemo kūniņa.

Izplatība:

Eirāzija. Zviedrija, Igaunija, Lietuva. Latvijā sastopams ļoti reti. Visas ticamās norādes attiecas uz pagājušo gadsimtu.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Abrostola triplasia (Linnaeus, 1758)

  •  attēls

    Orthosia miniosa (Denis & Schiffermüller, 1775)

  • plūmju dižtauriņš attēls

    plūmju dižtauriņš Iphiclides podalirius (Linnaeus, 1758)