Cepurīte:
7-15 cm plata, pusapaļa, polsterveida, vēlāk izpletusies, gluda, mitra -lipīga, sausa - blāva, smalki tūbaina, pelēkbrūna līdz sarkanbrūna. Mīkstums balts, jaunām sēnēm stingrs, vecākām mīksts, griezumā sākumā sārtojas, tad kļūst tumšāk sarkans līdz pat melnam, ar patīkamu smaržu un skābenu garšu.
Stobriņi:
netīri balti, vēlāk pelēcīgi brūni.
Kātiņš:
7-16 cm garš, 2,5-5 cm resns, cilindrisks vai vālesveida, netīri balts, ar pelēcīgu, dzīslainu tīklojumu, pie pamata tumšāks, ar tumši brūnām zvīņām un zilganiem vai zaļganiem plankumiem, griezumā augšdaļā sārtojas, bet pie pamata zilē, sākumā blīvs, vēlāk ar dobumu.
Sporas:
gludas, elipsoīdas, dzeltenīgas, masā dzeltenbrūnas, 9,2-12,6 x 3,4-4,8 μm.
Trofiskā grupa :
Apšu mikorizas sēne.
Biotopi:
Lapu koku mežos.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in deciduous forests, rare in Latvia, edible.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Latvijā reti, V- IX.
Обобщение:
Микоризообразователь, в лиственных лесах, в Латвии редко, съедобен.
Īpašas norādes :
Ēdama, cepama bez iepriekšējas novārīšanas, lietojama žāvēšanai, marinēšanai.