Cepurīte:
3-7 cm plata, sākumā koniska līdz zvanveida, vēlāk izliekta ar smailu izcilni, beidzot izpletusies, sarkanbrūna līdz kastaņbrūnai, vēlāk gaišāka - līdz ādas dzeltenai, malās gandrīz balta, sausa, blāva, gluda, sākumā ar ieritinātu malu. Mīkstums sarkanbrūns, trausls, ar lapu blakšu smaku un rūgtu garšu. Piensula nemainīgi balta, lielā daudzumā, sākumā maiga, vēlāk rūgta.
Lapiņas:
sārtā okera krāsā ar pelēku nokrāsu, šķautnēs ar rūsganiem plankumiem, gandrīz ciešas, dažāda garuma, gar kātiņu nolaidenas.
Kātiņš:
3-7 cm garš, 0,3-1 cm resns, cilindrisks, uz leju tievāks, okerbrūns, kanēļbrūns, ar netīru purpurkrāsas toni, ar gareniskām, bālgani apsarmotām rievām, sūnains, vecumā ar dobumu.
Sporas:
kārpainas, ovālas, bezkrāsainas, masā bāli dzeltenīgas, 7,5-9,5 x 6,5-8 μm.
Trofiskā grupa :
Mikorizas sēne
Biotopi:
Lapu koku un jauktos mežos.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in deciduous and mixed forests, rare in Latvia, edible.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Āzija, Ziemeļamerika, Latvijā reti, VII- XI.
Обобщение:
Микоризообразователь, в лиственных и смешаных лесах, в Латвии редко, съедобен.
Īpašas norādes :
Ēdama.