Cepurīte:
2,5-6 cm plata, sākumā plakani izliekta, vēlāk izpletusies un ar iedobi, tumši sarkanbrūna līdz melngani brūnai, vidū tumšāka, žūstot izbalē olīvpelēka, gluda, ar ieritinātu, bāli apsarmotu malu. Mīkstums okerbrūns vai kanēļbrūns, trausls, ar lapu blakšu smaku un mazliet rūgtenu garšu. Piensula dzidra, ūdeņaina, maiga.
Lapiņas:
sākumā dzeltenīgas ar sārtu nokrāsu, vēlāk koši dzeltenas, šķautnēs rūsganas, gandrīz retas, dažāda garuma, gar kātiņu nolaidenas.
Kātiņš:
3-8 cm garš, 0,4-1,2 cm resns, cilindrisks, pie pamata paresnināts, bālganā kanēļkrāsā, vēlāk brūngani okerdzeltens, sauss - pelēks, pie pamata ar dzeltenu vai ugunssarkanu micēliju.
Sporas:
kārpainas, gandrīz apaļas, bezkrāsainas, masā bālgandzeltenas, 7,5-9 x 7-7,5 μm.
Trofiskā grupa :
Ozolu mikorizas sēne.
Biotopi:
Lapu koku mežos.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in deciduous forests, common in Latvia, inedible.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Ziemeļamerika, Latvijā bieži, VII- XI.
Обобщение:
Микоризообразователь, в лиственных лесах, в Латвии часто, несъедобен.
Īpašas norādes :
Neēdama.