Cepurīte:
5-16 cm plata, sākumā gandrīz plakana ar nelielu iedobi, vēlāk piltuvveida, salmu dzeltena līdz gaiši oranždzeltena, ar joslās sakārtotiem koši oranždzelteniem līdz sarkanīgiem plankumiem, ar sākumā ieritinātu, vēlāk viļņainu un iešķeltu malu. Mīkstums balts līdz bālgans, trausls, griezumu vietās sārts, ar vāju augļu smaržu un sīvu garšu. Piensula nemainīgi balta, dedzinoši sīva.
Lapiņas:
krēmkrāsā vai bālā okera krāsā, ciešas, dažāda garuma, gar kātiņu nolaidenas.
Kātiņš:
3-10 cm garš, 1,5-3,5 cm resns, cilindrisks, uz leju tievāks, bieži saliekts, balts līdz bālgani hromdzeltens, sākumā nedaudz apsarmots, vēlāk kails, ar sīkiem iedobumiem ārpusē.
Sporas:
kārpainas, gandrīz apaļas, bezkrāsainas, masā bāli dzeltenīgas, 7-8,5 x 6-7 μm.
Trofiskā grupa :
Ozolu mikorizas sēne.
Biotopi:
Lapu koku mežos, kaļķainā augsnē.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in deciduous forests, very rare in Latvia, edible.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Āzija, Ziemeļamerika, Latvijā ļoti reti, VII-X.
Обобщение:
Микоризообразователь, в лиственных лесах, в Латвии очень редко, съедобен.
Īpašas norādes :
Ēdama, bet negaršīga.