bērzu zefīrs

Thecla betulae (Linnaeus, 1758)

Thecla betulae (Linnaeus, 1758) attēls

latviski: bērzu zefīrs

angliski: brown hairstreak

vāciski: Nierenfleck-Zipfelfalter

zviedru: eldsnabbvinge

igauņu: kase-siilaktiib

lietuviešu: beržinis zefyras

krievu: берёзовый зефир

  • thecla-betulae-linnaeus-1758
  • thecla-betulae-linnaeus-1758-B
  • thecla-betulae-linnaeus-1758-C

Bioloģija:

Lido VIIb.-IXv.. Sastopams mežmalās, krūmājos, dārzos, parkos. Kāpurs dzīvo uz plūmēm (Prunus), bērziem (Betula), ievām (Padus), vilkābelēm (Crataegus), lazdām (Corylus) u.c. V-VI. Ziemo ola.

Izplatība:

Eirāzija. Zviedrija, Somija, Igaunija, Lietuva. Latvijā sastopams visā teritorijā, reti, vietām visai bieži.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Cucullia praecana Eversmann, 1843

  •  attēls

    Ennomos erosaria (Denis & Schiffermüller, 1775)

  • nātru krāšņpūcīte attēls

    nātru krāšņpūcīte Diachrysia chrysitis (Linnaeus, 1758)