raudeņu mazsprīžmetis

Scopula incanata (Linnaeus, 1758)

Scopula incanata (Linnaeus, 1758) attēls

latviski: raudeņu mazsprīžmetis

angliski:

vāciski:

zviedru:

igauņu: hall-lehevaksik

lietuviešu: smiltyninis sprindžiukas

krievu: седая малая пяденица

Priekšspārns:

Priekšspārna garums 14-15,5 mm.

Bioloģija:

Lido no jūnija līdz augusta sākumam. Sastopams sausās mežmalās, pļavās, norās, nogāzēs. Kāpurs no VIII un pēc ziemošanas līdz V dzīvo uz mārsiliem (Thymus), raudenēm (Origanum) un citiem lakstaugiem , kā arī sausseržiem (Lonicera) un melleņu mētrām.

Izplatība:

Eirāzijā sastopama suga. Latvijā ļoti lokāli un reti.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Carcharodus floccifera (Zeller, 1847)

  •  attēls

    Orthosia populeti (Fabricius, 1775)

  •  attēls

    Boloria aquilonaris (Stichel, 1908)