gobu astainītis

Satyrium w-album (Knoch, 1782)

Satyrium w-album (Knoch, 1782) attēls
  • gobu astainītis attēls
  • gobu astainītis attēls

latviski: gobu astainītis

angliski: white-letter hairstreak

vāciski: Ulmen-Zipfelfalter

zviedru: almsnabbvinge

igauņu: jalaka-kannustiib

lietuviešu: guobinis uodeguotis

krievu: вязовая хвостатка

Bioloģija:

Lido VIb.-VIIIv. Sastopams jauktu un lapkoku mežu malās. Kāpurs dzīvo uz gobām un vīksnām (Ulmus), liepām (Tilia) u.c. lapkokiem V-VI. Ziemo ola.

Izplatība:

Eirāzija. Zviedrija, Somija, Igaunija, Lietuva. Latvijā sastopams visā teritorijā, reti.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Polia bombycina (Hufnagel, 1766)

  • parastais zeltainītis attēls

    parastais zeltainītis Lycaena phlaeas (Linnaeus, 1761)

  •  attēls

    Rheumaptera subhastata (Nolcken, 1870)