Plūmju astainītis

Satyrium pruni (Linnaeus, 1758)

Satyrium pruni (Linnaeus, 1758) attēls

latviski: Plūmju astainītis

angliski:

vāciski:

zviedru:

igauņu: Toominga-kannustiib

lietuviešu: Slyvinis uodeguotis

krievu:

  • satyrium-pruni-linnaeus-1758
  • satyrium-pruni-linnaeus-1758-B

Bioloģija:

Lido VI-VII. Sastopams jauktos un lapkoku mežos, dārzos, parkos. Kāpurs dzīvo uz ievām (Padus), plūmēm (Prunus) V-VIs.. Ziemo ola.

Izplatība:

Eirāzija. Zviedrija, Somija, Igaunija, Lietuva. Latvijā sastopams visā teritorijā, reti, vietām visai bieži.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Calamia tridens (Hufnagel, 1766)

  •  attēls

    Selenia dentaria (Fabricius, 1775)

  •  attēls

    Apamea remissa (Hübner, 1809)