plūmju astainītis

Satyrium pruni (Linnaeus, 1758)

Satyrium pruni (Linnaeus, 1758) attēls
  • plūmju astainītis attēls
  • plūmju astainītis attēls

latviski: plūmju astainītis

angliski: black hairstreak

vāciski: Pflaumen-Zipfelfalter

zviedru: busksnabbvinge

igauņu: toominga-kannustiib

lietuviešu: slyvinis uodeguotis

krievu: сливовая хвостатка

Bioloģija:

Lido VI-VII. Sastopams jauktos un lapkoku mežos, dārzos, parkos. Kāpurs dzīvo uz ievām (Padus), plūmēm (Prunus) V-VIs.. Ziemo ola.

Izplatība:

Eirāzija. Zviedrija, Somija, Igaunija, Lietuva. Latvijā sastopams visā teritorijā, reti, vietām visai bieži.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Platyperigea montana (Bremer, 1861)

  • māņtīklkode attēls

    māņtīklkode Prays fraxinella (Bjerkander, 1784)

  •  attēls

    Archanara dissoluta (Treitschke, 1825)