purpura lācītis

Rhyparia purpurata (Linnaeus, 1758) (syn. Diacrisia purpurata)

Rhyparia purpurata (Linnaeus, 1758) attēls
  • purpura lācītis attēls
  • purpura lācītis attēls
  • purpura lācītis attēls
  • purpura lācītis attēls

latviski: purpura lācītis

angliski: purple tiger

vāciski: Purpurbär

zviedru: citrongul igelkottsspinnare

igauņu: purpurkaruslane

lietuviešu: purpurinė meškutė

krievu: пурпурная медведица

Bioloģija:

Lido VIv.-VII. Sastopams sausās norās, mežmalās, pļavās, virsājos, ceļmalās, purvos. Kāpurs dzīvo uz dažādiem lakstaugiem no VIII un pēc ziemošanas līdz VI. Iekūņojas dzeltenpelēkā kokonā uz augsnes.

Izplatība:

Eirāzija. Zviedrija, Somija, Igaunija, Lietuva. Latvijā sastopams visā teritorijā, reti, vietām visai bieži.

Apskati citas sugas: