naktssveču sfings

Proserpinus proserpina (Pallas, 1772)

Proserpinus proserpina (Pallas, 1772) attēls

latviski: naktssveču sfings

angliski: willowherb hawk-moth

vāciski: Nachtkerzenschwärmer

zviedru: dunörtssvärmare

igauņu:

lietuviešu: nakvišinis sfinksas

krievu: зубокрылый бражник

Priekšspārns:

Plētums 3,5-5 cm.

Bioloģija:

Lido V-VI. Kāpuri uz naktssvecēm un kazrozēm, retāk var būt citi augi.

Izplatība:

Eiropā (atskaitot ziemeļdaļu) un R-Āzijā. Baltijas reģionā Dānijā, Lietuvā, Latvijā. Pie mums uz areāla ziemeļu robežas, reti.

Apskati citas sugas:

  • dzelzeņu pļavraibenis attēls

    dzelzeņu pļavraibenis Melitaea phoebe (Denis & Schiffermüller, 1775)

  •  attēls

    Apeira syringaria (Linnaeus, 1758)

  •  attēls

    Autographa buraetica (Staudinger, 1892)