pļavas brūnulis

Erebia medusa (Denis & Schiffermüller, 1775)

Erebia medusa (Denis & Schiffermüller, 1775) attēls

latviski: pļavas brūnulis

angliski: woodland ringlet

vāciski: Rundaugen-Mohrenfalter

zviedriski:

igauniski:

lietuviski:

krieviski: чернушка Медуза

Priekšspārns:

Plētums 44-52 mm.

Bioloģija:

Lido Vv.-VI. Sastopams mežmalās. Kāpurs dzīvo uz meža graudzālēm no VII un pēc ziemošanas līdz IV.

Izplatība:

Eirāzija. Latvijā konstatēts tikai pagājušajā gadsimtā, bez šaubām, kā ieceļotājs. Tā kā jaunāku datu nav un piegulošajās teritorijās nav konstatēts, tad ir izslēgts no Latvijas un Baltijas faunas (Šulcs et al., 1981).


Pašreizējās izplatības ziemeļu robeža Austrumeiropā šķērso aptuveni Polijas dienviddaļu.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Lycophotia porphyrea (Denis & Schiffermüller, 1775)

  • mazais vijolīšu purvraibenis attēls

    mazais vijolīšu purvraibenis Boloria dia (Linnaeus, 1767)

  •  attēls

    Shargacucullia scrophulariae (Denis & Schiffermüller, 1775)