sīkais zilenītis

Cupido minimus (Fuessly, 1775)

Cupido minimus (Fuessly, 1775) attēls

latviski: sīkais zilenītis

angliski: small blue

vāciski: Zwerg-Bläuling

zviedru: mindre blåvinge

igauņu: pisi-sinitiib

lietuviešu: mažasis melsvys

krievu: крошечная голубянка

  • cupido-minimus-fuessly-1775
  • cupido-minimus-fuessly-1775-B

Priekšspārns:

Priekšspārnu plētums 18-27 mm.

Bioloģija:

Lido Vb.-VII. Sastopams sausās mežmalās, pļavās, kāpās, ceļmalās. Kāpurs dzīvo uz amoliņiem (Melilotus), pērkonamoliņiem (Anthyllis), tragantzirņiem (Astragalus) u.c. tauriņziežiem (Fabaceae) VII-VIII. Ziemo kūniņa.

Izplatība:

Eirāzija. Zviedrija, Somija, Igaunija, Lietuva. Latvijā sastopams visā teritorijā, visai bieži.

Apskati citas sugas: