brūnais lācītis

Arctia caja (Linnaeus, 1758)

Arctia caja (Linnaeus, 1758) attēls
  • brūnais lācītis attēls
  • brūnais lācītis attēls
  • brūnais lācītis attēls
  • brūnais lācītis attēls

latviski: brūnais lācītis

angliski:

vāciski:

zviedru:

igauņu: Harilik pāevakoer

lietuviešu: Brūnais lācītis

krievu:

Bioloģija:

Lido VIb.-VIIIv.. Sastopams mežmalās, norās, pļavās, laukos, purvos. Kāpurs dzīvo uz dažādiem lakstaugiem, kā arī vītoliem un kārkliem (Salix0, viršiem (Calluna), sausseržiem (Lonicera), melleņu mētras (Vaccinium myrtillus) u.c. no IX un pēc ziemošanas līdz VI. Iekūņojas pelēcīgā irdenā kokonā uz augsnes.

Izplatība:

Eirāzija. Zviedrija, Somija, Igaunija, Lietuva. Latvijā sastopams visā teritorijā, visai bieži, vietām bieži.

Apskati citas sugas: