brūnais lācītis

Arctia caja (Linnaeus, 1758)

Arctia caja (Linnaeus, 1758) attēls
  • brūnais lācītis attēls
  • brūnais lācītis attēls
  • brūnais lācītis attēls
  • brūnais lācītis attēls

latviski: brūnais lācītis

angliski: garden tiger moth

vāciski: Brauner Bär

zviedru: brun björnspinnare

igauņu: harilik päevakoer

lietuviešu: keršoji meškutė

krievu: медведица-кайя

Bioloģija:

Lido VIb.-VIIIv.. Sastopams mežmalās, norās, pļavās, laukos, purvos. Kāpurs dzīvo uz dažādiem lakstaugiem, kā arī vītoliem un kārkliem (Salix), viršiem (Calluna), sausseržiem (Lonicera), melleņu mētras (Vaccinium myrtillus) u.c. no IX un pēc ziemošanas līdz VI. Iekūņojas pelēcīgā irdenā kokonā uz augsnes.

Izplatība:

Eirāzija. Zviedrija, Somija, Igaunija, Lietuva. Latvijā sastopams visā teritorijā, visai bieži, vietām bieži.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Rheumaptera undulata (Linnaeus, 1758)

  • alkšņu stiklspārnis attēls

    alkšņu stiklspārnis Synanthedon spheciformis (Denis & Schiffermüller, 1775)

  •  attēls

    Polia nebulosa (Hufnagel, 1766)