Cepurīte:
7-20 cm plata, sākumā izliekta, vēlāk ieliekta vai gandrīz piltuvveida, balta, ar caurspīdīgām koncentriskām joslām, ievainojumu vietās ar citrondzelteniem vai rūsganiem plankumiem, mitra - gļotaina un lipīga, sausa - spīdīga, ar ieritinātu un pinkainiem matiņiem klātu malu. Mīkstums bālgans, blīvs, trausls, ar augļu smaržu un piparu garšu. Piensula balta, saskarē ar gaisu kļūst sēra dzeltena, dedzinoši sīva.
Lapiņas:
krēmkrāsas ar sarkanīgu nokrāsu, samērā ciešas, gar kātiņu nolaidenas.
Kātiņš:
4-7 cm garš, 1,5-3 cm resns, cilindrisks, uz leju tievāks, balts, gluds, dobs, ar iedzelteniem dobumiņiem ārpusē.
Sporas:
kārpainas, ieapaļas, iedzeltenas, masā bāli dzeltenas, 7-9,5 x 5-7 μm.
Trofiskā grupa :
Bērzu mikorizas sēne.
Biotopi:
Lapu koku un jauktos mežos.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in deciduous and mixed forests, common in Latvia, edible.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Āzija, Ziemeļamerika, Latvijā bieži, VII- X.
Обобщение:
Микоризообразователь, в лиственных и смешаных лесах, в Латвии часто, съедобен.
Īpašas norādes :
Ēdama, piemērota sālīšanai. Sālītā veidā kļūst zilgana.