Cepurīte:
5-15 cm plata, sākumā ieliekta, vēlāk piltuvveida, ar ieritinātu un dažkārt saplaisājušu malu, bālgana, ar netīri iedzelteniem plankumiem, ievainojumu vietās zilganzaļa vai pelēkzaļa, sausa - blāva. Mīkstums balts, trausls, ar maizes smaržu un sīvu garšu. Piensula balta, lielā daudzumā, kodīgi sīva, pēc neilga laika nokrāso griezuma vietas zaļganpelēkas.
Lapiņas:
baltas līdz bālā okera krāsā, ievainojumu vietās rūsganas, ar zaļganpelēkiem sacietējušas piensulas pilieniņiem, ciešas, dažāda garuma, dakšveidā zarotas, gar kātiņu nolaidenas.
Kātiņš:
3-8 cm garš, 1-4 cm resns, balts, cilindrisks, uz leju tievāks, blīvs.
Sporas:
kārpainas, gandrīz apaļas, bezkrāsainas, masā baltas, 7-8,5 x 6-7 μm.
Trofiskā grupa :
Ozolu mikorizas sēne.
Biotopi:
Lapu koku un jauktos mežos.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in deciduous and mixed forests, common in Latvia, edible.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Āzija, Ziemeļamerika, Latvijā bieži, VIII- X.
Обобщение:
Микоризообразователь, в лиственных и смешаных лесах, в Латвии часто, съедобен.
Īpašas norādes :
Ēdama, derīga sālīšanai.