Apraksts:
Ķauķīšu dzimtas suga. Augumā mazs, slaids putns. Apmēram 10-12 cm garš, svars ap 10 gramu. Krāsojumā mugurpusē dzeltenīgi zaļi toņi, uz spārniem olīvzaļi. Ķermeņa apakšpuse gandrīz balta vai iepelēki balta (sevišķi priekšpusē). Kājas brūnganas vai iesārti pelēkas. Knābis gaišbrūns, sānos pie pamata gaišāks.
Biotops:
Mežainu apvidu putns, galvenokārt lapkoku mežos.
Ligzda, olas un mazuļi:
Latvijā suga neligzdo.
Izplatība un skaits:
Nejaušs ieceļotājs no dienvidiem (ligzdošanas areāls Eiropas dienvidrietumos un Z-Āfrikā). Pirmoreiz Latvijā novērots 2025.g.