melnais sprakšķis

Athous niger (L.) (syn. Hemicrepidius niger (L.))

Athous niger (L.) attēls

latviski: melnais sprakšķis

angliski:

vāciski: Schwarzer Rauhaarschellkäfer

zviedru:

igauņu:

lietuviešu:

krievu: щелкун чёрный

Apraksts:

Sprakšķu dzimtas suga. Neliela, melni spīdīga vabole - ķermeņa garums ap 1-1,4 cm. Spīdumu maskē diezgan spēcīgi attīstīts, tumšs apmatojums. Krāsojums viendabīgs visām ķermeņa daļām. Dažādos biotopos sastopama suga. Kāpuri attīstās uz dažādu augu, tostarp zemkopībā audzētu graudzāļu, sakņojuma.

Izplatība:

Eiropas centrālajā un ziemeļu daļā sastopama suga. Austrumos areāls sniedzas līdz Rietumsibīrijai.

Apskati citas sugas: