mazais melleņu zaļsprīžmetis

Jodis putata (Linnaeus, 1758)

Jodis putata (Linnaeus, 1758) attēls

latviski: mazais melleņu zaļsprīžmetis

angliski:

vāciski:

zviedru:

igauņu: mustika-örnvaksik

lietuviešu: blyškusis žaliasprindis

krievu: черничная тупоугольная пяденица

Priekšspārns:

Priekšspārna garums 11-12 mm.

Bioloģija:

Lido no maija līdz jūlija vidum. Sastopams mellenājos, jauktos un skujkoku mežos, purvos. Kāpurs VII-VIII dzīvo uz melleņu (Vaccinium myrtillus) un zileņu (V. uliginosum) mētras. Ziemo kūniņa, piestiprinājusies pie barības auga.

Izplatība:

Eirāzijā sastopama suga. Latvijā visā teritorijā, bieži, vietām pat masveidīgi.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Lacanobia suasa (Denis & Schiffermüller, 1775)

  •  attēls

    Rusina ferruginea (Esper, 1785)

  •  attēls

    Cucullia asteris (Denis & Schiffermüller, 1775)