krustaiņu sprīžmetis

Hypoxystis pluviaria (Fabricius, 1787)

Hypoxystis pluviaria (Fabricius, 1787) attēls

latviski: krustaiņu sprīžmetis

angliski:

vāciski:

zviedru:

igauņu: teravtiib-vaksik

lietuviešu: gelsvasis sprindžius

krievu: дроковая пяденица

Priekšspārns:

Priekšspārna garums 16-20 mm.

Bioloģija:

Lido maijā un līdz jūnija vidum. Sastopams mitrās pļavās, mežmalās. Kāpurs dzīvo uz madarām (Galium), krustainēm (Senecio), arī citiem lakstaugiem. Ziemo kūniņa, pēc dažiem datiem - kāpurs.

Izplatība:

Eirāzijā sastopama suga. Latvijā ļoti lokāli un reti, galvenokārt valsts ziemeļdaļā.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Abrostola asclepiadis (Denis & Schiffermüller, 1775)

  •  attēls

    Vanessa cardui (Linnaeus, 1758)

  • dzeltenīgais ķērpjlācītis attēls

    dzeltenīgais ķērpjlācītis Eilema lutarella (Linnaeus, 1758)