melleņu līkvēderis

Eulithis populata (Linnaeus, 1758)

Eulithis populata (Linnaeus, 1758) attēls

latviski: melleņu līkvēderis

angliski:

vāciski:

zviedru:

igauņu: mustika-öövaksik

lietuviešu: drebulinis juostasprindis

krievu: желтая ночная пяденица

Priekšspārns:

Priekšspārna garums 15-18 mm.

Bioloģija:

Lido no jūnija beigām līdz septembra sākumam. Sastopams mellenājos, jauktos un skujkoku mežos, purvos. Kāpurs dzīvo uz melleņu mētras, vītoliem un kārkliem, parastās apses. Ziemo ola.

Izplatība:

Eirāzijā sastopama suga. Latvijā visā teritorijā, bieži.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Heliophobus kitti (Schawerda, 1914)

  •  attēls

    Brachylomia viminalis (Fabricius, 1776)

  •  attēls

    Mesapamea remmi Rezbanyai-Reser, 1985