tumšais pelēksprīžmetis

Charissa obscurata (Denis & Schiffermüller, 1775)

Charissa obscurata (Denis & Schiffermüller, 1775) attēls

latviski: tumšais pelēksprīžmetis

angliski:

vāciski:

zviedru:

igauņu: tume-ehavaksik

lietuviešu: smiltyninis pilkasprindis

krievu: очитковая смутная пяденица

Priekšspārns:

Priekšspārna garums 15-19 mm.

Bioloģija:

Lido no jūlija vidus līdz septembra sākumam. Sastopams sausās mežmalās, virsājos, kāpās. Kāpurs no IX un pēc ziemošanas līdz VI dzīvo uz dažādiem lakstaugiem, galvenokārt - vībotnēm (Artemisia), ceļtekām (Plantago) un skābenēm (Rumex).

Izplatība:

Eiropā un Mazāzijā sastopama suga. Latvijā lokāli un reti, galvenokārt piejūras joslā.

Apskati citas sugas:

  •  attēls

    Euchalcia modestoides Poole, 1989

  •  attēls

    Lygephila pastinum (Treitschke, 1826)

  •  attēls

    Mesoligia furuncula (Denis & Schiffermüller, 1775)