alkšņu sprīžmetis

Cabera pusaria (Linnaeus, 1758)

Cabera pusaria (Linnaeus, 1758) attēls

latviski: alkšņu sprīžmetis

angliski:

vāciski:

zviedru:

igauņu: harilik valgevaksik

lietuviešu: pilkajuostis balvasprindis

krievu: белая бледная пяденица

Priekšspārns:

Priekšspārna garums 15-17 mm.

Bioloģija:

Lido no maija vidus līdz augustam divās laikā nenošķirtās paaudzēs. Sastopams dažāda tipa mežos, purvos, dārzos, parkos. Kāpurs VII-IX dzīvo uz vītoliem un kārkliem, alkšņiem, bērziem, gobām un vīksnām, ozoliem, retāk - citām koku sugām. Ziemo kūniņa.

Izplatība:

Eirāzijā sastopama suga. Latvijā visā teritorijā, bieži.

Apskati citas sugas: