Cepurīte:
3-10 cm plata, sākumā pusapaļa, vēlāk polsterveida, kastaņbrūna, nedaudz samtaina, veca nedaudz lipīga. Mīkstums balts līdz iedzeltens, griezumā zilē, ciets, ar patīkamu smaržu un maigu, skābenu garšu.
Stobriņi:
koši dzelteni, vēlāk zaļgandzelteni, iespiedumu vietās kļūst zilganzaļi.
Kātiņš:
4-12 cm garš, 1-4 cm resns, dzeltens ar brūnu tīklojumu, stingrs, reizēm nedaudz rievots, pie pamata sašaurināts.
Sporas:
gludas, vārpstveida, dzeltenīgas, masā olīvbrūnas, 9,5-14 x 4-5 μm.
Trofiskā grupa :
Mikorizas sēne.
Biotopi:
Skuju koku mežos, smilšainās, skābās augsnēs.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in coniferous and spruce forests, common in Latvia, edible.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Latvijā bieži, VIII- X.
Обобщение:
Микоризообразователь, в хвойных и еловых лесах, в Латвии часто, съедобен.
Līdzīgās sugas:
Xerocomus badius - lāču samtbeka, kuras kātiņš nav tīklots.
Īpašas norādes :
Ēdama, cepama bez iepriekšējas novārīšanas, lietojama žāvēšanai, marinēšanai.