Cepurīte:
4-9 cm plata, izpletusies, vēlāk plakana un viļņaina, sausa, blāva, smalki tūbaina, sākumā bālgana, vēlāk okerbrūna līdz olīvbrūna, centrā tumšāka, mala ilgi ieritināta, viļņaina. Mīkstums balts līdz netīri balts, centrā biezs, ar seleriju vai kumarīna smaržu un maigu vai mazliet asu garšu.
Lapiņas:
krēmkrāsas līdz gaiši dzeltenīgas, ciešas, ar zobiņu pie kātiņa pieaugušas.
Kātiņš:
4-6 cm garš, 1-2 cm resns, cilindrisks līdz konisks, uz leju sašaurināts, sauss, augšdaļā bālgans, mazliet šķiedrains, virzienā uz leju kļūst okerdzeltens līdz okerbrūns, pie pamata zvīņains, blīvs, ciets.
Sporas:
gludas, gandrīz apaļas, bezkrāsainas, masā baltas, 4,4-6 x 4,1-5,3 μm.
Trofiskā grupa :
Mikorizas sēne.
Biotopi:
Priežu mežos.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in coniferous forests, very rare in Latvia, inedible.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Latvijā ļoti reti, IX.
Обобщение:
Микоризообразователь, в хвойных лесах, в Латвии очень редко, несъедобен.
Īpašas norādes :
Neēdama.