Cepurīte:
6-12 cm plata sākumā pusapaļa, vēlāk izpletusies, smilšu dzeltena vai dzeltenbrūna, samtaina, vēlāk sīkzvīņaina un triepīga. Mīkstums gaiši dzeltens, griezumā zilē, ar skābenu garšu un smaržu.
Stobriņi:
olīvbrūni, vēlāk kļūst gaišāki.
Kātiņš:
4-10 cm garš, 1,5-3 cm resns, drukns, gluds vai smalki tūbains, okerdzeltens, pie pamata tumšāks, blīvs.
Sporas:
gludas, elipsoīdas, gaiši dzeltenas, masā olīvbrūnas, 7,9-10,6 x 3,1-4,1 μm.
Trofiskā grupa :
Mikorizas sēne.
Biotopi:
Priežu mežos.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Āzija, Latvijā ļoti bieži, VII- X.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in pine forests, very common in Latvia, edible.
Обобщение:
Микоризообразователь, в сосновых лесах, в Латвии очень часто, съедобен.
Līdzīgās sugas:
Suillus bovinus - govju sviestbeka, kura ir mazāka, ar sīkām stobriņu atverēm.
Īpašas norādes :
Ēdama, cepama bez iepriekšējas novārīšanas, piemērota marinēšanai.