Cepurīte:
6-12 cm plata, sākumā olveida vai pusapaļa, vēlāk izpletusies, sākumā pelēcīgi dzeltena ar violetu nokrāsu, vēlāk salmu dzeltena, ar sudrabainu, miltainu apsarmi centrā un nelīdzenu vai rievotu malu. Mīkstums bālgans, zem virsmiziņas dzeltenīgi sarkans, ūdeņains, ar patīkamu smaržu un maigu garšu.
Lapiņas:
gaišā okera krāsā, vēlāk rūsas brūnas, šķautnēs baltas un robotas, ciešas, bieži krokoti viļņotas.
Kātiņš:
7-12 cm garš, 1-2 cm resns, bālgans, zīdaini šķiedrains, ar bāli dzeltenu, ādainu, nokarenu, skrandainu gredzenu.
Sporas:
smalki kārpainas, mandeļveida, okerdzeltenas, masā rūsgani dzeltenas, 11-14 x 7-9 μm.
Trofiskā grupa :
Priežu mikorizas sēne.
Biotopi:
Priežu mežos.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in pine forests, very common in Latvia, edible.
Izplatība un sastopamība :
kosmopolīts, Latvijā ļoti bieži, VIII– X.
Обобщение:
Микоризообразователь, в сосновых лесах, в Латвии очень часто, съедобен.
Īpašas norādes :
Ēdama, cepama bez iepriekšējas novārīšanas, vārot kļūst sīksta.