Cepurīte:
10-25 cm plata, balta ar brūnganiem plankumiem, sākumā pūkaina, izliekta, vēlāk kaila, piltuvveida, stingra, bez joslām, sākumā ar ieritinātu, vēlāk viļņaini līkumotu malu, Mīkstums bālgans, trausls, ar neizteiktu smaržu un dedzinoši sīvu garšu. Piensula nemainīgi balta, lielā daudzumā, rūgta.
Lapiņas:
sākumā bālganas, vēlāk okerdzeltenīgas līdz sarkanīgas ar brūnganiem plankumiem, retas, biezas, gar kātiņu mazliet nolaidenas.
Kātiņš:
3-8 cm garš, 2-5 cm resns, cilindrisks, uz leju tievāks, cepurītes krāsā, sākumā pūkains, vēlāk kails.
Sporas:
gandrīz lodveida, ar sīkām kārpiņām, bālganas, masā baltas, 9-12 x 7,5-10 μm.
Trofiskā grupa :
Bērzu mikorizas sēne.
Biotopi:
Lapu koku un jauktos mežos, mālainās augsnēs.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in deciduous and mixed forests, common in Latvia, edible.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Āzija, Ziemeļamerika, Latvijā bieži, VIII-X.
Обобщение:
Микоризообразователь, в лиственных и смешаных лесах, в Латвии часто, съедобен.
Līdzīgās sugas:
Lactarius pergamenus - sīvā krimilde un L. piperatus - piparu krimilde, kuru lapiņas ir ciešas.
Īpašas norādes :
Ēdama, lietojama sālīšanai.