Cepurīte:
10-25 cm plata, sākumā pusapaļa, vēlāk izpletusies, reizēm ar pauguru centrā, krēmkrāsā līdz okerdzeltena, ar ciešām, koncentriski sakārtotām, dzeltenbrūnām zvīņām, centrā brūna un gluda. Mala sākumā ieritināta, vēlāk ieliekta, ar daļējā plīvura atliekām. Mīkstums sākumā balts, sākumā lēni dzeltē, vēlāk brūngans, ar anīsa vai mandeļu smaržu un riekstu garšu.
Lapiņas:
sākumā bālganas, vēlāk sārti pelēcīgas, vecumā tumši violetbrūnas, ciešas, brīvas, ar gaišu šķautni.
Kātiņš:
10-20 cm garš, 2-4 cm resns, cilindrisks, pie pamata paresnināts, virs gredzena balts, zem gredzena ar brūnganām zvīņām, gredzens nokarens, plats, bālgans līdz salmu dzeltens, apakšpusē ar pūkainām zvīņām.
Sporas:
Gludas, olveida, medus brūnas, masā violetbrūnas, 7-9 x 5-6 μm, ar dīgšanas atveri.
Trofiskā grupa :
Nedzīvās zemsedzes saprotrofs.
Biotopi:
Parkos, lapu koku, egļu mežos, dārzos.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Āzija, Ziemeļamerika, Ziemeļāfrika. Latvijā reti, VI- IX.
Līdzīgās sugas:
Agaricus vaporarius - milzu atmatene, kuras mīkstumam nav mandeļu smaržas.
Īpašas norādes :
Ēdama, cepama bez iepriekšējas novārīšanas, lietojama sālīšanai, marinēšanai.