Apraksts:
Pīļu dzimtas suga. Tumšpīļu grupas pārstāve. Vidēja lieluma pīle - garums 43-55 cm, svars ap 1-1,2 kg. Tēviņu pamatkrāsojums melns, knābis liels, tumšs, tuvāk pamatam izskatās manāmi uzpūsts, kumpveidīgajā daļā spilgti dzeltens. Citu izteiksmīgu krāsas laukumu uz ķermeņa nav. Mātītes brūnas ar pelēcīgu, manāmi gaišāku vaigu daļu. Abiem dzimumiem acs varavīksnene brūna.
Biotops:
Ligzdo mitrāju un jūras tuvumā Z-Amerikā: Kanādas austrumu daļā un Aļaskā, kā arī iepretim Krievijā gar Beringa jūras piekrasti. Ziemo Z-Amerikā vairāk dienvidos līdz pat Meksikai gar okeāna piekrasti (Krievijas populācija - vairāk dienvidos līdz Ķīnai gar Klusā okeāna piekrasti). Eiropā ieklejo ļoti reti.
Ligzda, olas un mazuļi:
Suga Latvijā neligzdo.
Izplatība un skaits:
Latvijā kopš 2022.g. daži novērojumi jūras piekrastē migrāciju laikā. Ļoti reti novērota suga.