Apraksts:
Cetiju dzimtas suga. Šīs ķauķveidīgās sugas jaunākajos laikos nodala savrupā dzimtā. Mazs putns: 13-14 cm garš un 12-15 g smags. Krāsojums vienmuļš: virspuse gaiši kastaņbrūna, apakšpuse gaišpelēka. Salīdzinājumā ar ķauķiem aste salīdzinoši garāka un platāka.
Biotops:
Dzīvo dažādu mitrāju piekrastē, ligzdas vij blīvā augājā, indivīdu skaits kopumā pieaug. Areālam ir tendence virzībā uz ziemeļiem.
Ligzda, olas un mazuļi:
Latvijā suga neligzdo.
Izplatība un skaits:
Nejaušs atradums Papē 2024.gadā (gredzenojot putnus). Areāls un regulāri ieklejojumi Latviju nesasniedz. Pamatareāls Eiropas dienvidos un dienvidrietumos, iesniedzoties Ziemeļāfrikas piekrastē un galējos Āzijas dienvidrietumos.
Līdzīgās sugas:
Līdzīga ķauķiem, droši noteicama tikai speciālistiem.