Cepurīte:
5-10 cm plata, sākumā izliekta, vēlāk plakana, oranža līdz ķieģeļsarkana, ar tumšākām radiālām šķiedrām, vidū kastaņbrūna, sākumā gļotaina, vēlāk sausa. Mīkstums balts, ar svaigu miltu smaržu un garšu.
Lapiņas:
baltas vai iedzeltenas, vecumā ar rūsganiem plankumiem, ciešas, pie kātiņa pieaugušas.
Kātiņš:
6-8 cm garš, 1-1,5 cm resns, vidū paresnināts, uz leju tievāks, ar ķieģeļsarkanu, ādainu, sadriskātu gredzenu, virs gredzena balts, pārslains, zem tā sarkanbrūns līdz ķieģeļsarkans.
Sporas:
gludas, ieapaļas, bezkrāsainas, masā baltas, 3-4,5 x 2,5-3 μm.
Trofiskā grupa :
Priežu mikorizas sēne.
Biotopi:
Priežu mežos, sausās, smilšainās vietās.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in pine forests, common in Latvia, edible.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Āzija, Ziemeļamerika, Latvijā bieži, VIII- X.
Обобщение:
Микоризообразователь, в сосновых лесах, часто, съедобен.
Īpašas norādes :
Ēdama pēc iepriekšējas novārīšanas. Pēc dažu autoru domām vāji indīga, var izraisīt gremošanas traucējumus.