Cepurīte:
2,5-8 cm plata, sākumā koniska, vēlāk izpletusies līdz plakana, ar izteiktu pauguru, gluda līdz radiāli krunkaina, mitra - gļotaina, sausa - lipīga, okerdzeltena līdz citrondzeltena, vecumā dzeltenbrūna, virsmiziņa novelkama, mala sākumā ar gļotainām plīvura atliekām. Mīkstums dzeltenīgs, centrā biezs, malās plāns, ar patīkamu smaržu un maigu, skābenu garšu.
Stobriņi:
netīri dzelteni, vēlāk brūngandzelteni, ar lielām atverēm.
Kātiņš:
3-8 cm garš, 0,3- 0,8 cm resns, cilindrisks, reizēm saliekts, uz leju sašaurināts, lipīgs, blīvs, dzeltenbrūns, ar gļotainu gredzenu, zem gredzena gareniski brūni šķiedrains, virs tā - ar sīkiem, tumšākiem punktiņiem.
Sporas:
gludas, elipsoīdas, bezkrāsainas, masā kanēļbrūnas, 7,3-8,8 x 3,1-3,9 μm.
Trofiskā grupa :
Priežu mikorizas sēne.
Biotopi:
Pārpurvotos priežu mežos, purvos.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Latvijā reti, VIII- IX.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in moist pine forests, bogs, very common in Latvia, edible.
Обобщение:
Mycorrhiza forming species, in moist pine forests, bogs, very common in Latvia, edible.
Līdzīgās sugas:
Citas Suillus - sviestbeku sugas aug sausākās vietās.
Īpašas norādes :
Ēdama, cepama bez iepriekšējas novārīšanas, piemērota marinēšanai.