Cepurīte:
5-10 cm plata, izpletusies līdz plakana, sākumā ar ieritinātu malu, dzeltenbrūna līdz sarkanbrūna, mitrā laikā gļotaina. Mīkstums pelēcīgi dzeltenīgs, griezuma vietā nedaudz sārtojas, ar patīkamu smaržu un maigu, skābenu garšu.
Stobriņi:
sākumā iedzelteni, vēlāk zaļgandzelteni, ar lielām stūrainām atverēm.
Kātiņš:
3-10 cm garš, 0,5- 1,5 cm resns, uz leju sašaurināts, dzeltenbrūns, šķiedrains, ar sīkiem, tumšākiem punktiņiem.
Sporas:
gludas, elipsoīdas, dzeltenīgas, masā olīvbrūnas, 7-9 x 3-4 μm.
Trofiskā grupa :
Priežu mikorizas sēne.
Biotopi:
Priežu mežos, aug kopā (veido simbiozi) ar Gomphidius roseus - rožsārto zeltkāti.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Amerika, Latvijā, ļoti bieži, VII- X.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in pine forests, very common in Latvia, edible.
Обобщение:
Микоризообразователь, в сосновых лесах, очень часто, съедобен.
Īpašas norādes :
Ēdama, cepama bez iepriekšējas novārīšanas, piemērota marinēšanai.