Cepurīte:
5-8 cm plata, sākumā pusapaļa, vēlāk plakani izliekta, oranžbrūna līdz kastaņbrūna, gluda, sausa, ar asu un viļņainu malu. Mīkstums balts līdz gaiši dzeltenīgs, griezumā krāsu nemaina, ar skābenu smaržu un riekstu garšu.
Stobriņi:
sākumā balti, vēlāk iedzelteni, ar mazām, apaļām atverēm.
Kātiņš:
3-8 cm garš, 1-2,5 cm resns, cilindrisks, cepurītes krāsā vai nedaudz gaišāks.
Sporas:
gludas, elipsoīdas, gaiši dzeltenīgas, masā bāli dzeltenas, 8-12 x 5-7 μm.
Trofiskā grupa :
Lapu koku, it sevišķi ozolu, kā arī priežu mikorizas sēne.
Biotopi:
Jauktos un lapu koku mežos.
Izplatība un sastopamība :
Eiropa, Latvijā reti, VII- IX.
Summary:
Mycorrhiza forming species, in damp alder forests, common in Latvia, edible. To be protected.
Обобщение:
Микоризообразователь, в лиственных и смешаных лесах, редко, съедобен.
Īpašas norādes :
Garšīga ēdamā sēne, cepama bez iepriekšējas novārīšanas, derīga marinēšanai, žāvēšanai.