Apraksts:
Cielavu dzimtas suga. Neliels, apmēram 14-16 cm garš putns. Apspalvojums apakšpusē gaiši zaļganbrūns ar tumšākām brūnām svītrām, uz muguras tumšāks, olīvzaļš. Atsevišķi laukumi priekšpusē var būt gandrīz balti (ar tumšākām garensvītrām).
Biotops:
Dažādi atklāti biotopi, gājputns.
Ligzda, olas un mazuļi:
Latvijā suga neligzdo.
Izplatība un skaits:
Konstatēta kā nejaušs ieceļotājs kopš 2025.gada. Eiropas ziemeļu un rietumu daļā pārsvarā rudens migrāciju laikā. Pamatareāls no ZA Krievijas (apmēram Eiropas-Āzijas kontinentālā saskares josla) austrumu virzienā līdz Japānai un Ķīnas centrālajai daļai. Ziemo dienvidos: Āzijas D-DA daļā. Netiek uzskatīta par apdraudētu sugu.